De Fietsers

Wie zij die drie fietsers die zo'n grote afstand willen afleggen? Maak kennis met: Duncan, Yuri, en Jory.

Jory

Op mijn Koga Miyata uit 1993 fietste ik voorheen in Schotland, België, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, en Hongarije. Nu wil ik heel graag Europa uit fietsen door en naar de landen waar ik eerder heb gewoond: Oezbekistan (2000-2002), Macedonië (2002-2005), en Nepal (kort in 2005). Zo zal ik mij misschien eindelijk een beeld vormen van de grote en prachtige stukken land waar ik tot nu toe alleen overheen ben gevlogen.
Talen leren is één van de dingen die mij goed afgaan, hoewel ik Chinees liever nog even uitstel; mijn Russisch kan dit gezelschap wellicht een heel eind op weg helpen. Ik studeer theoretische natuurkunde, wat mij eindeloos boeit maar in de praktijk nogal eens in de steek laat. Om de reis te kunnen betalen werk ik erbij als systeembeheerder. Ik zal ook deze website beheren; voor vragen, opmerkingen en suggesties, neem dan contact met mij op.

Yuri

Ik ben Yuri Villa Rikkers, en hoop mijn 24e verjaardag in de binnenlanden van Turkije te vieren. Een aantal jaren geleden overviel mij een ongekende vlaag van nieuwsgierigheid naar de wereld. Een vliegtuig naar een onbegrijpelijk oord leek me geen optie; daar zou ik slechts een vlaag meekrijgen van een andere wereld, zonder er werkelijk door te kunnen dringen. De gouden muur die je zelfs om mensen heenbouwt als je naar Frankrijk gaat, daar wilde ik van af. Ik wilde ervaren dat uiteindelijk iedereen op deze planeet dezelfde wensen heeft. Wat zijn de regels waaraan alle culturele expressies zich houden? Ik kan me moeilijk voorstellen dat ik ooit de Nederlander achter de Indiër zal zien, maar dat is stiekem wel wat ik hoop te vinden op deze fietstocht naar een ander continent, waarbij de wereld kilometer voor kilometer zal veranderen, en hopelijk niet te veel informatie voor me achterhoudt op mijn zoektocht naar de mens. Na de reis zal ik vermoedelijk een masteropleiding in de taalkunde starten, ergens op de wereld. Concreet plannen, zeker als het gaat om de binding aan een land die hiermee gepaard gaat, past niet echt bij de mentaliteit waarmee ik naar de fietsreis toeleef. In elk geval zal ik nooit klaar zijn met reizen.

Duncan
Dag vriend, familielid of geïnteresseerde surfer: mijn naam is Duncan Huizinga, ik ben met 22 jaar de jongste reisgenoot - lichamelijk en vooral geestelijk. Mijn activiteitenlijstje van de afgelopen jaren kenmerkt zich door veel afgebrokkelde studiepogingen en een bonte verzameling banen - een lijstje dat al enige tijd schreeuwt om een herziening van het overkoepelende plan.
Met mijn opgebouwde spaartegoeden en algehele onvrede over kantoorwerk won het idee huis en haard voor een tijd gedag te zeggen aan populariteit. Zo stuitte ik in juni 2010 op de plannen van twee voormalig studiegenoten: een fietstocht naar Nepal. Mijn eigen pijlen waren al enige tijd op Marokko gericht geweest, maar na veel dagdromen en een keer samen eten bleek de aantrekkingskracht van fietsen door het Midden-Oosten - in het gezelschap van twee andere avonturiers - groot genoeg om de richting wat bij te stellen en me voor te bereiden op een tocht oostwaarts.