Iran van de baan

Comments

3 comments posted
Visa on arrival

Ik neem aan dat je al naar deze optie hebt gekeken, maar kun je niet een vlucht pakken naar Iran? Van Turkije naar Iran moet neit te duur zijn, wel extra voor de fietsen lijkt me. Als je een land binnen vliegt gelden er vaak andere visumregelingen zoals een Visa on arrival regeling. Iran lijkt die ook te hebben.

http://iranianvisa.com/uponarr.htm

Je hebt zo te zien dan twee weken op je visum staan. Moet genoeg zijn om de 450km kortste weg naar Turkmenistan af te leggen toch? Hoop wel dat je daar al een visum voor geregeld hebt want dat moet perse in NL worden aangevraagd als ik hun site goed lees.

Posted by Laurens on Tue, 04/26/2011 - 20:51
Schokkend

Dat had ik nou wel van China maar absoluut niet van Iran gedacht. Ik ben dan ook erg geschokt dit te lezen. Ik denk dat je alternatief naar het noorden ook wel te doen is mits je onderweg goed vraagt waar je wel en niet moet fietsen (ik ben wat huiverig voor fietsen in de staten die dichterbij Rusland liggen en Rusland zelf); je kunt eventueel mijn ouders vragen of zij kunnen helpen met een visum voor Kazakhstan.

Posted by Jory on Tue, 04/26/2011 - 18:29
Schokkend maar niet dramatisch

Onze teleurstelling was er vanzelfsprekend wel, maar om niet al te dramatische verhalen de ronde te doen gaan: we hadden om te beginnen als adres het Nederlands consulaat in Teheran opgegeven, met daarbij de opmerking dat wij niet over een adres konden beschikken wegens de aard van de reis. Verder weegt het gegeven dat we uit Istanboel weg konden erg makkelijk op tegen de teleurstelling: het weer kunnen fietsen is het allemaal waard. Ik ben de afgelopen dagen alleen op pad geweest zodat Yuri nog even de tijd kon nemen om uit te zieken met een dak boven zijn hoofd, en zelfs in Frankrijk ben ik niet zo aardig en gastvrij ontvangen als hier iedere avond. Het Turkije zoals het er nu in mijn gedachten uit zal zien is absoluut de moeite waard om twee maanden mee te maken :)

Posted by Duncan on Thu, 05/05/2011 - 11:58